× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra lesz Algyőn bankautomata, miután a Takarékbank kivonult onnan

|
2023. április 06. | Gazdaság

Mint azt korábban mi is megírtuk, tavaly év végével a Takarékbank számos falusi fiókját megszüntette. A Szegedtől tíz kilométerre lévő Algyőről még ATM is elment. „Azt hittem, elbír egy 5300 fős település legalább egy ATM-et, de úgy tűnik, tévedtem” – mesélte akkor a Szegedernek Molnár Áron független polgármester, akit szintén megdöbbentett a helyi fiók bezárása. A faluban ezzel nem maradt sem ügyintézésre, sem pénzfelvételre lehetőség.

A Délmagyarország most azt írja, Molnár Áronék a Takarékbank mellett az önkormányzat számla­vezető pénzintézetét is felkeresték, szerették volna elérni, hogy ATM-et telepítsenek a nagyközségbe. Azt a választ kapták erre, hogy ezért a lehetőségért egyetlen pénzintézet sem kapkod majd, hiszen a bankautomaták üzemeltetése veszteséges, tehát a telepítési és a fenntartási költségekhez is hozzájárulást várnak el a bankok. 

Később a K&H kereste fel a települést azzal, hogy 25 új ügyfél esetén megkezdik az ATM létesítését. Erre toborzókampány is volt Algyőn, ám a márciusi testületi ülésen elhangzott, egyelőre nem jött össze elegendő számú ügyfél. A lap azt írja viszont, hogy időközben a Raiffeisen is bejelentkezett, akik már telepítik is az algyői Faluháznál az új bank­automatát.

A berendezés egyelőre csupán kifizetőautomata, vagyis pénzt lehet felvenni, ám lehetséges, hogy a későbbiekben átalakítják, hogy befizetésekre is használható legyen.

forrás: szegeder.hu (Legény Dániel)

1680693512_5f5dfce828ff1e8621a6.jpg (196 KB)

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×