× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Újra foltvarró tábor Algyőn

|
2014. november 16. | Kultúra
Idén sem maradt el a foltvarró tábor Algyőn. Október 17-én és 18-án volt a továbbképzés a Faluház emeleti termében.

Már csütörtökön berendezkedtünk, elrendeztük a varrógépeinket, előkészített anyagainkat és varróeszközeinket. A segítőkész férjek sorba hordták fel az emeletre a nélkülözhetetlen kellékeket.

Péntek reggel Kacsuk Évivel leveleztünk. Évivel többször találkoztam már foltvarró táborokon, Budapesten több alkalommal rendezett kiállítást a foltvarrott munkáiból. Számos pályázaton nyert díjat quiltjeivel. Évivel az ősz ihlette levél motívumot varrtuk egy nagyon érdekes technikát felhasználva. Ezzel a módszerrel íves varratokat tudunk pontosan, precízen összedolgozni. Az elején még csak nehézkesen tudtuk illeszteni a sok apró részletet, ám a nap végére szépen kialakult a levélminta. Örömmel mutattuk egymásnak a színes munkákat.

Délután néhány társunkkal együtt a könyvtárba mentünk, ahol az Algyő, az én falum című pályázat eredmény hirdetésén vettünk részt. Bacsa Jánosné Erika, Tóth Árpádné Marika különdíjazottak lettek foltvarrott alkotásaikkal, Fazekas Etelka pedig irodalmi művével kapott díjat. Ezúton gratulálunk nekik!

Másnap, szombaton újra munkába állítottuk a varrógépeket. Ezen a napon Szente Györgyi jött el hozzánk egy újabb táskát mutatott nekünk. Györgyi nagyon ügyes mindenféle foltvarrott technika elkészítésében, legfőbb specialitása a táskavarrás. Számos foltvarró kiállításon találkoztam alkotásaival. Táborokon és találkozókon ismertem meg. Egy igazi alkalmi fazonú, dekoratív vállra valót készítettünk vele. Sok új fogást sajátítottunk el.

Köszönjük a Faluház dolgozóinak a szervezést és támogatást! Köszönet a Faluház Kávézó és Pizzériának a finom ebédekért és kávéért! Külön köszönet illeti az Algyői Nyugdíjas Klub tagjait, hogy biztosították nekünk a zavartalan alkotást! Nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani Szujó Ildikónak, hogy önzetlenül vendégül látta előadónkat! Köszönöm az Algyői Foltvarró Kör résztvevő tagjainak a kellemes, jóízű együtt töltött két napot!
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×