× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Új miseruhákat és szekrényeket vásároltak

|
2021. szeptember 26. | Egyház

A hívek támogatásával Algyőn is emléket állítanak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak egy miseruhán keresztül. Továbbá a Mária-ünnepekre is megfelelő öltözéket vásárolt az egyházközség.

Hiány volt a kék színű miseruhából az algyői egyházközségben, pedig a Mária-ünnepeken abban szokás a szentmisét tartani. Éppen ezért Fazakas Attila plébános gyűjtést indított. Végül a Szent Anna Plébánia Boldizsár András sekrestyés és családjainak adományából tudta megvásárolni a ruhát, így augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén a plébános már az új liturgikus öltözetben mutatta be az ünnepi szentmisét.

De nemcsak ennek a ruhának a megvásárlásában segítettek a hívek, hanem annak a fehér színű, Oltáriszentséget ábrázoló öltözéknek a beszerzésében is, amellyel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak állítanak emléket. Ez kiemelkedő esemény volt a magyar katolikus egyház életében, szeptember 5-e és 12-e között hazánkra figyelt a világ katolikus közössége.

A fehér ruhát egyébként a lelkipásztor minden olyan ünnepkor viselni tudja majd, amelyek az Oltáriszentséghez kapcsolódnak, így például Úrnapjakor is.

A két öltözék mellett pedig két szekrényt is vásárolni tudott az egyházközség, így hosszú idő után méltó tárolót kaptak a miseruhák, a terítők és a ministránsruhák is. A méretes gardróbok már szintén megérkeztek a sekrestyébe.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×