× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Több száz millióba kerülne az útfelújítás Algyőn

|
2020. október 14. | Önkormányzat

Rendesen ráférne már a felújítás Algyő legforgalmasabb útszakaszára, de az önkormányzat tehetetlen, hiszen állami tulajdonú az út. Hiába vennék át a tulajdonjogot, több száz millió forintba kerülne a munka.

Évek óta húzódik az algyői ön­­kormányzat és a Magyar Köz­­út Nonprofit Zrt. között az állami tulajdonú Kastélykert utca és a Vásárhelyi utca útfejlesztése, jelentős előrelépés azonban mégsem történt. Idén néhány tíz méteren aszfaltoztak a templomkanyarban, de ez nem elegendő ahhoz, hogy a főutca megfelelően járható legyen.

– Négy kilométernyi utat kellene megjavítani, de bárhogy és bárhol próbálkoztunk, eddig mindig falakba ütköztünk. A Közút azt is javasolta, hogy vegyük át önkormányzati tu­­lajdonba, és fejlesszük pá­lyázatokból, de mivel ez több száz millió forintos beruházás lenne, így nincs rá pályázati lehetőség – mondta Molnár Áron polgármester.

– Úgy éreztem, hogy a polgármesteri és a képviselő-testületi akarat nem elég, ezért most aláírást gyűjtünk a lakosság körében – jegyezte meg lapunknak a polgármester.

A településvezetőtől megtudtuk, folyamatosan érkeznek hozzájuk lakossági panaszok az út kapcsán, ezért is bíznak abban, hogy legalább ezer-kétezer aláírást sikerül majd összegyűjteniük. Azt re­­mélik, hogy ez majd a döntéshozók figyelmét is felhívja arra, hogy szükséges forrást elkülöníteni az algyői útra. Megtudtuk, az önkormányzatnak kész tanulmányterve van a beruházásra.

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t is az ügyben, akik válaszlevelükben azt ír­­ták, hogy teljes körű felújítási munkákat külön elrendelés és erre dedikált útfelújítási programok alapján valósíthatnak meg, az egyes útszakaszokra vonatkozóan javaslattételi le­hetőségeik vannak.

Mivel a Vásárhelyi és a Kastélykert utcák az állami közúthálózat szempontjából hálózati szerepet nem töltenek be, ezért korábban felajánlották az átadás lehetőségét az önkormányzat számára, amelynek így lehetősége nyílna a felújítást pályázati forrásból vagy saját költségvetéséből finanszíroznia – tették hozzá.

Beszámoltak arról is, hogy nyáron a Kastélykert utcának több részén is aszfaltozást vé­­­­­geztek, valamint lokális ja­­­vítások, táblacserék és burkolatjelfestési munkák is megvalósultak.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×