× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Tánc, jókedv és Zsibongó – mi kellhet még egy jó estéhez?

|
2023. augusztus 11. | Kultúra

A már hagyományosnak mondható Folkudvart idén is az búcsú kísérőprogramjaként rendezték meg a Tájház udvarán. Célja, mint eddig is a népi hagyományok felelevenítése és közelebb hozása az emberekhez.

Az új helyen felállított nagyszínpadon a Zsibongó Néptáncegyüttes mellett a Délikert Kulturális Egyesülettől a Napsugár Táncegyüttes is vendégszerepelt. A Zsibongósok előadásában három tánccsokrot nézhetett meg a közönség. Délalföldi, szatmári, majd szilágysági táncokat jártak el. A Napsugár Táncegyüttes pedig kalotaszegi koreográfiákat mutatott be. A Zsibongó Néptáncegyüttes tagjai az előadás után a közönséget is megtáncoltatták. Szórakoztató felcsíki táncházukkal időseket és pici gyerekeket is mozgásra bírtak. A jó hangulat, a sok nevetés és a kiváló muzsika garantált volt, ráadásul jól el is fáradtak, akik bekapcsolódtak a táncházba.

A rendezvény alatt hideg italokat kínált a Szent Anna Terasz csapata, illetve akik megéheztek, ízletes bográcsgulyást vásárolhattak.

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×