× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szúnyoggyérítés

|
2024. április 16. | Gazdaság

Algyő Nagyközség Önkormányzata a múlt héten felvette a kapcsolatot az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és jelezte a jelentős mennyiségű szúnyog jelenlétet a településen. Ennek következményeként Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

A gyérítéssel érintett területek a Tisza folyó árterében található vizes élőhelyek voltak, ahol a csípőszúnyogok lárvái már megtalálhatóak. A gyérítést biológiai szerrel végezték el, a szert granulátum formájában, repülőgéppel juttatták ki a területre. A szer emberekre, állatokra, sem más egyéb rovarokra nem jelent veszélyt, mivel a szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákra hat. Fentiekre tekintettel a településen a bejelentkezett méhészek kiértesítésére nem volt szükség.

 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×