× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szépül a plébánia

|
2023. augusztus 11. | Egyház

Új kerítést kapott az algyői Szent Anna Plébánia. A körülbelül 30 éve jó szolgálatot tévő régi deszkákat szép, modern és strapabíró kerítés váltotta fel.

Máté János atya és a plébánia közösségének lelkes tagjai fejükbe vették, hogy a Szent Anna napi búcsúra meglepetéssel készülnek, és kicserélik az épület mellett húzódó öreg kerítést. A gondozást nem igénylő, WPC-anyagból készült új kerítés nemcsak szebb lett, de időtállóbb is, ráadásul nem kell majd évente csiszolni és újrafesteni. A cserét a plébánia közösségének tagjai önkéntesen, felajánlásból végezték el, édesapák vették kezükbe a szerszámokat. Az átalakításhoz szükséges anyagokat és eszközöket a plébánia vásárolta meg.

Az önkéntes munkának azonban még itt sem volt vége, hiszen a búcsú nagy esemény a falu életében. Ennek méltó megünneplésére az Algyői Nőegylet – a hagyományokhoz híven – alaposan kitakarította a templomot, a Gyeviép Nkft. munkatársai pedig rendbe tették a templomkertet.

Az összefogás annak is a jele, hogy az elöregedőnek gondolt templomba járó társadalomban vannak olyan fiatal családok, akik szívesen veszik ki részüket a templom körüli teendőkben. Így a tapasztalt, a hagyományokat jól ismerő idősebb korosztály és a lelkes fiatalság együtt tudja összefogni Algyő egy szeletét. Ennek eredménye a zenés, gitáros ifjúsági mise, amelyen már két alkalommal vehettek részt a lakosok – szeptembertől pedig rendszeresíteni is szeretné a zenés társulat –, illetve az egyre népesebb és nagyon lelkes ministráns csapat.

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×