× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szép, szőke szerelmünk a Tisza

|
2014. október 13. | Kultúra
Az Országos Könyvtári Hét alkalmából a Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Faluház és Könyvtár október 17-én 17 órai kezdettel „Szép, szőke szerelmünk a Tisza” címmel találkozót rendez a film készítőivel (Gyenes Károly). Az alkotást a Duna TV sorozatban mutatja be minden csütörtök délután. Levetítik az algyői szakaszról készült filmet, és ekkor tartják az „Algyő, az én falum” pályázat eredményhirdetését is. Közreműködik az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar és a Búzavirág Asszonykórus.

A Szép, szőke szerelmünk, a Tisza egy színes, 17 részes magyar ismeretterjesztő filmsorozat, ami egy gyalogos és egy evezős túra keretében mutatja be a Tiszát és a folyó partján lévő nevezetességeket, a forrástól a torkolatig. A sorozatot az Európa kék szalagja, a Duna című sorozat alkotói készítették. A forgatást 2008. júniusában kezdték el, először a Kárpátoktól Tokajig tartó szakaszt teljesítették, majd 1 évvel később a Tokaj - Duna-Tisza torkolat közötti szakasz következett.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×