× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ritkán tartanak ilyen keresztelőt, mint ami Algyőn volt

|
2020. október 28. | Egyház

Ritkán tartanak ilyen keresztelőt, mint ami Algyőn volt

– Jóisten erőt adott ahhoz, hogy a közösségeink ebben a helyzetben is gyarapodni tudtak – mondta lapunknak Fazakas Attila plébános, aki vasárnap kilenc gyermeket keresztelt meg Algyőn. Igen ritka az egyházközségek életében, hogy egyszerre ennyien részesülnek a szentségben.

Botond János, Misa, Orsolya, Lotti, Szonja, Nedda, Lenke, Csenge Virág és Norina is az algyői egyházközösség tagjaivá váltak, miután mind a kilencen megkapták vasárnap a keresztség szentségét a Szent Anna-templomban. Az idei évben ez volt az utolsó keresztelő, ami igen különleges volt a gyermekek létszáma miatt, ugyanis Fazakas Attila plébános elmondása szerint igen ritka, amikor egyszerre ennyi fiatal válik a közösség tagjává.

– Minden tanév elején meghívást kapnak azok az óvodás és iskolás korú hittanosok, akik még nem részesültek a beavató szentségek valamelyikében, tehát a keresztségben, az elsőáldozásban és a bérmálásban. Aki elfogadja ezt a meghívást, felkészítést kap a szentség felvételére. Idén szerencsére sokan igent mondtak. Bár ritka az ilyen létszámú keresztelő, de papi életem során szerencsére már volt ilyenre példa, akkor tizenöten kapták meg a szentséget – mondta el lapunknak a lelkipásztor.

Megtudtuk, a most vasárnapival le is zárult a keresztelők szezonja az algyői egyházközségben, valamint Szegeden a móravárosi templomban is, ott Zétényt keresztelte meg Fazakas atya. – Ugyan a járvány miatt a keresztelők száma is kevesebb volt, húsvét után volt 1-2 hónapos kihagyás, azonban aki azt szerette volna, hogy a gyermeke meg legyen keresztelve, számára nem volt akadály a koronavírus, kerestünk egy megfelelő időpontot az alkalomra. Elégedett vagyok keresztelési szempontból ezzel az esztendővel, a Jóisten erőt adott ahhoz, hogy a közösségeink ebben a helyzetben is gyarapodni tudtak – hangsúlyozta.

Fazakas Attila rámutatott, a keresztség által Isten gyermekévé válunk, valamint a szentség letörli az áteredő bűn szennyét, mindemellett pedig egy közösség tagjává válik a gyermek. Hozzátette, a keresztszülőknek is fontos feladata van abban, hogy a fiatal vallásos nevelést kapjon, valamint az egészséges személyisége fejlődjön.

forrás: www.delmagyar.hu (Kiss Anna)


Kapcsolódó galéria: Ritkán tartanak ilyen keresztelőt, mint ami Algyőn volt (8 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×