× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Népi Kézműves Közösségek IX. Találkozója

|
2023. június 27. | Kultúra

Az A Szakkör algyői csoportjai képviselték Algyőt a Népi Kézműves Közösségek mezőkovácsházi találkozóján május 13-án. Csoportunk nemezelő és vesszőfonó tagjai és szakmai vezetői mutatták be Algyő gasztrokultúráját, valamint beszámoltak az algyői A Szakkörös csoportok tevékenységeiről.

A programon számos békési és csongrád-csanád vármegyei település népi kézműves közösségével találkozhattunk és ismerkedhettünk meg.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület már kilencedik alkalommal rendezte meg az eseményt a dél-alföldi régióban. A találkozóra huszonkét településről, hatvanhárom közösség képviseletében több mint kétszáz résztvevő érkezett. A találkozón nemcsak színes és változatos kézműves csodákat láthattak az érdeklődők, de minden meghívott közösség egyedi ízes süteményekkel, házi sajtokkal és szörpökkel is készült az alkalomra.

A Szakkör algyői tagjai, Gyevikult Nkft.

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×