× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Mikulásnak öltözött a plébános

|
2020. december 09. | Egyház

Az algyői Szent Anna és a móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomba is ellátogatott a Mikulás a vasárnapi szentmise után és megajándékozta a gyerekeket és a híveket.

– Azzal törődünk és foglalkozunk, mi van a környezetünkben, mások gyarlóságát jobban szemmel tartjuk, mint a sajátunkat. A saját életünkre kell koncentrálni. A bűnbánat akkor válik igazzá, ha felismerjük a saját hibáinkat, gyarlóságainkat és így tudunk felkészülni Karácsony szent ünnepére – mondta a vasárnapi misén a móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban Fazakas Attila.

A plébános gondolatai után, a mise végeztével a Mikulás üzenetét tolmácsolta.

– Tőlem azt kérte, hogy rövid szentmisét tartsak, remélem sikerült – folytatta, majd elmesélte, hogy náluk ez a nap dupla ünnep, mert december 6-án a húgát is elhozta a Mikulás, ezért boldog születésnapot kívánt neki.

Rövid technikai szünet után megjelent a templom bejáratában a Mikulás, a hangosan hármat koppantott botjával és megkérdezte, be lehet-e jönni ide, majd viccelődött a gyerekekkel, elmondta, hogy ő modern Mikulás és bekapcsolta a mikrofont.

Elmondta, hogy nehezen ért ide, mert a maszkfináncok megállították a határon, de ő a rénszarvasai segítségével átrepült felettük és bár ő is veszélyeztetett korban van, de mégis elhozta a gyerekeknek az ajándékot.

– Van-e aki készült valamivel? – kérdezte.

Böngyik Dániel, Sára és Réka a Mikulás ajándéka című versét mondták el, Beznoszka Dávid és Anita pedig táncoltak a Mikulásnak. Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is kaptak ajándékot – szaloncukrot, csokimikulást és mandarint –, végül fényképezkedni lehetett a Mikulással.

Az ajándékosztás után a plébános elmesélte, hét évvel ezelőtt öltötte magára először a Mikulás jelmezét.

Idén szükség volt egy kis rögtönzésre, mert új szakállat és parókát szereztek be, amire nem passzolt tökéletesen a püspöki süveg, de mindenki nagy örömére, ezt is megoldották.

forrás: www.delmagyar.hu (A.T.J.)


Kapcsolódó galéria: Mikulásnak öltözött a plébános (4 db kép)

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×