× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Megnyitott a fürdő és a Levendula terasz is fogad vendégeket

|
2021. május 16. | Sport

A járvány miatti korlátozások enyhítésére reagált a Gyevitur Nkft. is, a Levendula Hotel teraszán amint lehetett, fogadtak vendégeket, május elsején pedig megnyithatta kapuit a Borbála Fürdő is, ahol a beléptető rendszert is átalakították.

„Új beléptetőrendszert telepítettünk a fürdőbe, amelynek lényege, hogy az eddigi karóra helyett kulcsot kap a vendék, amit kaució ellenében lehet átvenni. Ez lehet pénzbeli, ez estben ezer forintot kell fizetni, de bármilyen értéktárgy is, amelyet a vendég ott mer nálunk hagyni. A szekrényeket így immár kulccsal lehet nyitni, míg távozáskor a kiléptetést egy elektronikus rendszer segítségével lehet elvégezni, és a kulcs leadása után a kaució vagy az értéktárgy visszajár” – mondta el lapunknak Bella Árpád, a Gyevitur Nkft. ügyvezető igazgatója.
Megjegyezte, ez kényelmetlenebb, mint a karórás megoldás, ám sokkal stabilabban működő rendszer. Kérdésünkre elmondta, éves szinten 8 millió forintot kellett költeniük az instabil órás rendszer karbantartására és szervizelésére, ezért elkerülhetetlen volt a kulcsos rendszerre való áttérés. Hozzátette, luxus, hogy havi szinten 700 ezer forintot kellett csak arra költeniük, hogy működjön az órás rendszer.

A fürdő május elsején 8 órakor nyitott meg, a belépés feltétele pedig az aktuális kormányrendelet szerint védettségi igazolvány bemutatása, valamint a személyi igazolvány felmutatása.

„Az új szabadtéri medencét a kivitelezővel kötött szerződés értelmében június 30-án át kell adnia az építési területtel együtt. Erre – úgy tűnik – az elmúlt időszak munkálatai joggal lehetőséget is biztosítanak. Jelenleg a gépészeti munkák zajlanak, és június 30-án indul a próbaüzem, amikor át tudjuk venni a medencét. A nagyközönség akkor még nem, hanem várhatóan július, augusztus folyamán vehetik birtokba a sikeres próbaüzem után” – mondta Bella Árpád. A szolgáltatásbővülés egyébként áremelést is hoz majd, újrastrukturált árlistát készít a Gyevitur Nkft., amivel kapcsolatban fontos tudni, hogy megmarad az algyői lakosokat jelenleg is megillető kedvezmény, azaz féláron vehetnek belépőjegyet a jövőben is.

20210517-levendula_terasz.jpg (360 KB)A Gyevitur Nkft.-hez tartozó Levendula Hotel már a május elsejei könnyítések előtt is lépett egyet előre, hiszen megnyithatott a terasz, azaz a vendégek akár ott is megebédelhetnek. Elérhetővé vált az úgynevezett terasz menü, amely keretében napi ajánlattal készülnek, illetve a készlet erejéig az előfizetéses menüből is lehet választani. Bella Árpád elmondta, a tavaly tavaszi lezárások után eleinte viszonylag kevesen rendeltek menüt tőlük, ám jelenleg erre nem lehet panasza, jól bevált a házhoz szállításos rendszer, sokan választják a főztjüket.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×