× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Már Algyőn is lehet korcsolyázni

|
2020. november 01. | Sport

Átadták szombaton az algyői jégpályát, amit Molnár Áron polgármester egy hosszú út mérföldkövének nevezett. 

Közösen épített jégpályát Algyőn a helyi önkormányzat és a Tisza Volán SC jégkorong szakosztálya, amit szombaton ünnepélyes keretek között adtak át a sportolóknak és a nagyközönségnek.

A beruházást Algyő és a sportklub TAO forrásból valósította meg. A 100 százalékos, 272 milliós támogatásból megépülő jégpálya kivitelezését a Négy Évszak Sportiskola Sport Kft. végezte el. A létesítmény megvalósításának három üteméből az első zajlott most le, melynek eredménye a jégpálya. A 400 négyzetméteres öltöző megépítésére és a területrendezési munkálatokra később kerül majd sor.

Megnyitó beszédében Molnár Áron, Algyő polgármestere egy hosszú út mérföldkövének nevezte a jégpályát. – Különleges élmény egy olyan újabb szórakozásra, sportolásra való létesítmény átadása, ami pluszt ad az algyőieknek. Élmény lesz a gyerekek számára is és a turizmusnak is jó lehet. Algyő megint gazdagodott, amire büszkék lehetünk – fogalmazott a polgármester, aki ezt is elárulta, életében egyszer volt korcsolyapályán. 

– Még a megyeszékhelyeken sincs ilyen szép pályájuk mint Algyőnek – kezdte avató beszédét Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, majd megnyugtatta a szülőket és azt mondta, a jégkorong nincs benne az első húsz sportban, amiben sérülést lehet elszenvedni.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke nagy eseménynek nevezet az átadót Algyő is a sportegyesület életében is, hiszen, mint mondta, nem állandó gyakorlat a jégpályaavatás a magyarországi nagyközségek életében.

A beszédek után létesítményre áldást kért Fazakas Attila, az Algyői Szent Anna Plébánia plébánosa, majd a sportolók vették birtokba az algyői jégpályát.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×