× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Jégpályát hozott Algyőre 2020

|
2021. január 07. | Önkormányzat

Jól szervezett csapat dolgozik a szociális területen, így sikeresen helytálltak a járványhelyzet kezelésében, a községet viszont gazdaságilag megviselte a koronavírus. Ennek ellenére több pozitívumról be tudott számolni a polgármester, egyik ilyen, hogy jelentős forrást nyertek az új bölcsőde megépítésére. 

Algyőnek 4-5 millió forintos többletkiadást okozott eddig a világjárvány, ráadásul elbocsátásokat is véghez kellett vinnie az önkormányzatnak, a gépjárműadó megvonása pedig 270 millió forintos kiesést jelentett – ez derült ki a Molnár Áron polgármesterrel készült évértékelőnkből.

Elmondta, sokan irigykedve tekintenek az 1,3 milliárd forintos iparűzési adóból származó éves bevételükre, azonban pontosan ennyibe kerül az intézményeik fenntartása, a település működtetése, ráadásul idén ez az összeg is csökkent 100 millió forinttal.

Ugyanakkor beszámolt arról, hogy jól szervezett csapat dolgozik a szociális szférában, most még nagyobb odafigyeléssel végezték az idősek ellátását,

így sikeresen helytálltak a koronavírus-járvány kezelésében. Egy központi telefonszámot is indítottak, ami a nap 24 órájában hívható.

Beszélt arról is, hogy a vírus ellenére fejlődni tudott a település, a legfontosabb beruházás a jégpálya volt, amit a Tisza Volán SC-vel közösen hoztak létre 272 milliós TAO-támo­gatásból.

Kiemelte, ez hiánypótló fejlesztés volt az egész régió számára, ezt az elmúlt másfél hónap látogatói száma jól tükrözi.

Hasonlóan nagy előrelépést tartogat a 2021-es év is, amikor is megkezdődik a Tiszavirág utcában az új bölcsőde építése, amire tavaly nyertek 737 millió 989 ezer forintot, ezt 150 millió forint önerővel egészítették ki. Erre azért van nagy szükség, mert a bölcsődés korú gyermekek száma az elmúlt 5 évben 14 százalékkal nőtt, és nem tudták az összes gyermeket befogadni a meglévő intézménybe.

A jövő évi költségvetés mellett a hamarosan megjelenő uniós pályázatokra is készülnek, hiszen óvodát szeretnének építeni, valamint felújítani a faluházat, rendbe tenni a Kastélykert utcát, az ipari parkban lévő tűzoltólaktanyát munkásszállóvá alakítani és rendezni a Tisza-partot.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×