× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra

|
2021. június 22. | Sport

Idén június 5-én második alkalommal került megrendezésre az Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra, amelyet a 1879-es nagy árvíz emlékére szerveznek a rendezők. A 29 km-es távot futva, biciklivel vagy gyalog is lehet teljesíteni. Nagy élmény ez sportembereknek és családoknak is.

A rendezvényt Algyő Nagyközség Önkormányzata és az ALTE szervezi. Eredetileg március elején lett volna a program, de a járványügyi korlátozások 2021-ben ezt nem tették lehetővé, így várni kellett a meleg nyári napokig, ami kicsit megnehezítette a résztvevők teljesítését, de minden induló kiállta a próbát és eljutott Petresig. Itt törete át a gátat a folyó 1879 március 5-én, majd az ár néhány nappal később elöntötte Algyőt, ezzel szinte teljesen megsemmisítve a települést.

Az emlékfutás a Szent Anna kikötőtől indult, ahol az idei év során állított árvízi emlékoszlop megkoszorúzása után kezdhették meg a túrát először a biciklisták, a gyalogosok, majd a futók. A táv felénél kihelyezett frissítőállomáson pihenhettek meg az indulók. Számos látnivaló és természeti szépség várta őket az út során is. A célba visszaérve pedig zsíros deszkát, gyümölcsöt ehettek és limonádét ihattak. Minden induló kapott ajándékba egy a verseny térképét ábrázoló csősálat, ami ilyen nagy melegben nagyon praktikusnak bizonyult. A sikeres teljesítést követően a szervezők megajándékozták őket egy emléklappal és egy az idei túra színeit viselő kitűzővel is.


Kapcsolódó galéria: II. Algyő-Petres Árvízi Emlékfutás és Teljesítménytúra (13 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×