× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Idősek Világnapja a Faluházban

|
2014. november 21. | Kultúra

"Önmagát becsüli minden nemzedék az által, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött" írta Sütő András.

A mi világunk apáink, anyáink, életével, munkásságával kezdődött. Ők építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk, a gyerekeink, az unokáink jövőjét alapozhatjuk meg.

Közös felelősségünk, hogy könnyebbé, derűsebbé tegyük az idős emberek életét a mindennapokban is.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével az újonnan megválasztott polgármester: Molnár Áron úr is, aki nagyon szép beszéddel köszöntötte az itt lévőket.

Köszönthettük a rendezvényen Urbán Istvánnét a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az Éveknek Szövetség Csongrád megyei elnökét, a testvér-településünkről – a romániai Újvárról – érkező nyugdíjas vendégeinket, és a delegáció vezetőjét, az Újvári Polgármester urat, valamint azt a több, mint kétszáz időskorú embert,akik örömmel jöttek el egy kicsit kikapcsolódni, szórakozni.

Október 1-je az Idősek Világnapja a szépkorúakról, tiszteletükről, ünneplésükről és rájuk figyelésről szól. Célja felhívni a figyelmet arra, hogy az idős generáció a társadalom értékes részét képezi. Az üzenete, hogy ismerjük fel az idősek értékközvetítő, nevelő szerepét, hiszen az idősek révén fedezhetjük fel saját gyökereinket, segítségükkel fedezzük fel, ami igazán fontos és értékes az életben.

Az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai 2010-ben elhatározták, hogy közösen, együtt ünnepelnek Algyő szépkorú lakosaival. Immár ötödik éve, hogy itt vagyunk együtt. Hagyományt akartunk teremteni, elmondhatjuk, az alapokat leraktuk.

Az idős embereket egy szombat délutáni műsorral, pár falat finomsággal akartuk megtisztelni, és megbecsülni. Ahhoz, hogy ma itt ünnepelünk, nagyon sok ember összefogására volt szükség.

A helyi művészek az első szóra igent mondtak, és örömmel jöttek Önöket szórakoztatni.

Köszönöm a fellépőknek: először is az Újvárról érkező Boros György nótaénekesnek, Az Algyői Hagyományőrző Citerazenekarnak, az Algyői Zsibongó Néptáncegyüttesnek, az Algyői Búzavirág Asszonykórusnak, valamint a verset és prózát előadóknak: Gonda Károlynénak, Varga Sándornénak és Kuk Istvánnénak, a színvonalas előadásokat.


kapcsolódó anyagok: Faluház fotógalériája a rendezvényről

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×