× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Héraklész Bajnokság

|
2015. március 21. | Sport
Idén 3 helyszínen rendezték meg a Héraklész Fizikai Felmérő Bajnokságot. Az Algyői Sportkört Németh Bercell (2005) és Kopasz Bálint (1997) kajakos versenyzők képviselték Pakson. Fizikai felkészültségükről kellett számot adniuk a versenyzőknek. Bercellnek futás, lábemelés, húzódzkodás, míg Bálintnak ezen próbákhoz még fekve nyomás is társult.

A végeredmény: Bercell 5. helyen, Bálint első helyen végzett.

Érdekességként említem meg, hogy a Héraklész Bajnokságokon 2007 óta veszünk részt és csak egyszer fordult elő, hogy Bálint 2. lett. 8 évig első helyen végzett, ami a kajak sportban eddig példa nélküli.

Remélem ez az év hasonló sikerességgel folytatódik majd! Márciusban Bálint 3 hetet tölt el Sevillában meleg vízi edzőtáborban a magyar válogatott tagjaként és ezt követi majd 2 hét dunavarsányi edzőtábor.

Idei célkitűzés: síkvízi (1000 m) és maratón (21 km) világbajnokságon való részvétel és ott az éremszerzés.

Nagyon bizakodóak vagyunk, hiszen mindkét távon 2014-ben Bálint volt a legjobb hazánkban.
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×