× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Hatvankét millióból fejlesztik a közvilágítást

|
2023. augusztus 08. | Önkormányzat

Hét napirendi pontot tárgyalt rendkívüli ülésén július végén a képviselő-testület. Kiválasztották a közvilágítás fejlesztését végző kivitelezőt, és döntöttek arról is, hogy nyolc építési telket licitálásra bocsátanak.

A rendkívüli ülésen ingatlanok értékesítéséről is döntöttek. Az önkormányzat 8 építési telekkel rendelkezik a Kiserdő soron, amelyek 513 és 629 négyzetméter közötti alapterületűek. Ezek értékeléséről is döntött a testület. Ahogyan korábban, most is licitálni lehet a telkekre.

A közvilágítás fejlesztésének első üteme is napirenden volt. Ahogy beszámoltunk róla, a testület korábban arról döntött, hogy több lépcsőben hajtja végre a fejlesztést, az első ütemre – amely 354 darab nagynyomású nátrium lámpatest cseréjét jelenti – 70 millió forintot különítettek el az idei költségvetésben. Három árajánlatot kértek be, a legkedvezőbbet az MVM Lumen Fényszolgálató Kft. adta bruttó 62 millió forinttal. Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, reményei szerint még idén elvégzi a munkát a nyertes. Megjegyezte, nem mindegy, mikor történik meg a csere, hiszen a fizetendő számla utána kevesebb lesz. A kivitelezőnek egyébként 210 napja van a teljesítésre a szerződés aláírástól számítva.

Döntés született a régi bölcsőde Komp utai csapadékvíz-elvezető rendszerének újjáépítéséről és a parkoló helyreállításáról. Molnár Áron emlékeztetett, hogy az épületnek megrepedt a fala, a statikus megállapította, hogy a zárt csapadékvíz-elvezető rendszer dugult el, ezért ázott fel az épület, és emiatt repedt meg a fala. A munkára a Gyeviép Nkft. adta a legjobb árajánlatot, bruttó 6,9 milliót költenek csapadékvíz-elvezető rendszer újjáépítésére és a parkoló helyreállítására.

A könyvtár LEADER pályázatát is támogatták, amelyből sátrakat és sörpadszetteket vásárolnak. A polgármester azt mondta, az új sátrak könnyebben és gyorsabban felállíthatóak, továbbá egységesebbek lesznek. A pályázathoz az önkormányzati önerő bruttó 2,56 millió forint.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×