× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Folklór: "Legyen a zene mindenkié!"

|
2014. március 16. | Kultúra
Az Algyői Hagyományőrző Citerazenekar március 17-én népzenei estet rendezett az algyői Faluház színháztermében. Nagy izgalommal készültünk a műsorra, hiszen hosszú hónapok munkáját szerettük volna bemutatni Algyő közönségének.

A fellépők között – fiataltól az idősig – minden korosztály képviseltette magát. Meghívott vendégeink között szerepelt az Alkony Népdalkör és Citerazenekar Mindszentről, Pataki Andrea és magánnövendékei (Süli Virág, Gáli Fanni, Kertész Laura, Bíbor Máté), az algyői Búzavirág valamint a Hagyományőrző Asszonykórus és nem utolsó sorban az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Gyöngyvirág néptánccsoportja, akiknek felkészítő pedagógusa Hegedűs Edit volt.

A műsort a legkisebb zenészpalánták – Pataki Andrea magánnövendékei nyitották meg egy Morvai toronyzenével. A Búzavirág és a Hagyományőrző Asszonykórus népdalcsokrokat adtak elő, akiket a Gyöngyvirág néptánccsoport követett Alföldi ugrós táncokkal. A „házigazdák” felvidéki, alföldi, algyői népdalcsokrokkal és kéméndi csárdásokkal kápráztatták el a közönséget. Utánuk ismét a fiatal zenészeké lett a színpad. Kertész Laura, Süli Virág és Gáli Fanni népdalokat adott elő furulyán, Bíbor Máté pedig fagotton játszva két orosz népdallal bűvölte el a jelenlévőket. Kísérőik Pataki Andrea, Papp Miklós és Süli Tibor voltak.

Az est zárásaként színpadra lépett a mindszenti Alkony Népdalkör és Citerazenekar, akik katonanótákat adtak elő. Köszönetüket fejezték ki Süli Tibornak – a Hagyományőrző Citerazenekar vezetőjének a meghívásért, valamint hogy részt vehettek egy színvonalas rendezvényen, mellyel a népzenei hagyományok ápolását szolgálták. Egyúttal meghívást kapott az együttes Mindszentre, ahol május 19.-én hasonló népzenei eseményen vehetünk részt.

A műsor utáni állófogadás már kötetlenül, nagyon jó hangulatban telt, ahonnan nem maradhatott el a közös éneklés sem. A Mindszentről érkezett vendégeket zenével, énekel búcsúztattuk abban a reményben, hogy májusban újra találkozunk.
 

További hírek

Nagyjából egy kilométer hosszon újul meg első ütemben a Kastélykert utca: kiszélesítik az utat és kerékpáros nyomot is kialakítanak – erről is döntöttek a képviselők az áprilisi testületi ülésen. Az is eldőlt, hogy 17 nyári tábort támogatnak, és az idősek támogatását kiterjesztették.

2024. május 28. | Önkormányzat Bővebben

Kerek évfordulót ünnepelhettünk idén, hiszen 30 éves az Algyői Faluház. A falunapi rendezvények is ez a kerek szám köré szerveződtek. Három napig kicsik és nagyok is találhattak érdekes és izgalmas programot maguknak.

2024. május 27. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2024. május 28-án megkezdi a Géza utca páratlan oldalán a járda felújítását. Az építkezés alatt a páros oldalon lakók is számíthatnak forgalmi akadályokra! Időpont: 2024. május 27. (hétfő) 18:00, helyszín: Géza u. és a Bányász u. sarka.

2024. május 25. | Önkormányzat Bővebben

2024. május 24-én Magyarkanizsán aláírtuk az „Atlétika mindenkinek” című közös projektünk partnerségi szerződését. Az IPA-Interreg program keretében 152.234.269-Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert önkormányzatunk.

2024. május 25. | Sport Bővebben

×