× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Eredményesen zajlott az üzleti reggeli

|
2023. április 19. | Önkormányzat

Algyői cégvezetőket invitált üzleti reggelire Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester. A találkozó legfőbb célja az önkormányzat idei költségvetésének ismertetése, továbbá a vállalkozókkal történő párbeszéd erősítése volt.

A március 21-i üzleti találkozó tapasztalatiról a képviselő-testület márciusi ülésén kérdezték Molnár Áron polgármestert, aki sikeresnek ítélte a programot. Elmondta, hogy kisebb és nagy cégek képviselőit egyaránt meghívták.

Hozzátette, a kimutatások szerint Algyőn tavaly 666 vállalkozót és céget tartottak számon, közülük 303 vállalkozás egyáltalán nem fizetett iparűzési adót, mivel bevételeik nem érték el azt az adóhatárt, amely fölött IPA-fizetési kötelezettség van. További 156 vállalkozó 100 ezer forint alatti iparűzési adót fizetett, így a maradékból állt össze az 1,3 milliárdos IPA-bevétel Algyőn.

Megjegyezte, ezek azért érdekes adatok, mert olykor felvetődik egyes vállalkozók részéről, hogy milyen sok adót fizetnek a falunak, közben sokukat nem is terheli ez az adónem.

Molnár szerint feladatuk, hogy azokat a vállalkozókat, akiknek nem kell iparűzési adót fizetniük, jobban bevonják a település közösségi életébe, és például egy-egy projekt, bál vagy egyéb rendezvény kapcsán segítséget, valamilyen hozzájárulást kérjenek tőlük.

„A találkozó részvevőit arra kértem, hogy kapcsolódjanak be rendezvényeinkbe, illetve azt az együttműködést ajánlottam fel, hogyha bármi olyan problémájuk van, ami érinti az önkormányzatot akár hatóságként vagy csak egyfajta szereplőként, bátran keressék fel a hivatalt” – mondta.

Füzesy István alpolgármester arról beszélt, hogy próbálnak egy adatbázist létrehozni, amelyben a helyi cégek szerepelnek, ezt az önkormányzat saját felületein is tudja publikálni, másrészt adott esetben át is tudják adni egy közbeszerzést elnyert fővállalkozóknak a listát. Mert bár egy közbeszerzés kapcsán nincs ráhatásuk arra, hogy ki végzi a munkát, ám egy adott projektet elnyert fővállalkozó talán választ helyi céget is bizonyos munkákra.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×