× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egy mesés délután a Tájház udvarán

|
2023. október 23. | Kultúra

A Mese Pajta elnevezésű rendezvényen hangos volt a Tájház udvara a kacagástól és a gyerekzsivajtól. A legkisebbektől kezdve a kicsit nagyobbak is megtalálhatták maguknak a megfelelő programot.

Szeptember 16-án szombaton a meséé volt a főszerep az Algyői Tájházban. Délután 2 órától egészen estig a gyerekeket szórakoztatták az előadók a színpadon. Vörös Katalin a mesés játszótárs interaktív mesével és játékokkal kedveskedett a gyerekseregnek. Klarinéttal és énekszóval bűvölte el a közönséget. A hangulat a tetőfokára hágott a Sajtkukac Duó gyermekzenekar koncertje alatt. Jól ismert dalocskák és mondókák csendültek fel a hangszórókon keresztül. A gyerekek nemcsak énekeltek, de táncra is perdültek. A koncert lezárásaképpen pedig hatalmas buborékesővel varázsolták el őket. A program még ekkor sem ért véget, az Aranygyapjú Társulat Mátyás királyról hozott egy tanulságos történetet, amely viccesen elevenített meg komolyabb témákat a gyerekek számára. A rendezvényt a Cserregő Bábtársulás zárta. A mese alatt a hatalmas bábok a nézőközönséget is megmozgatták.

A nap folyamán a Woodeyo Játék népi játszótérrel is készült. Egy félreeső sarokban izgalmas és agymozgató játékok várták az érdeklődő gyerekeket. Voltak nehezebben és könnyebben megoldható feladványok, így az ovis és az iskolás korosztály is találhatott kedvére valót. Akiknek kedve támadt egy kis alkotáshoz, azok kipróbálhatták magukat a kézműves bemutatón. Kísérletezhettek foltvarrással, horgolással, készíthettek makramét, csuhé virágot, de a vesszőfonás világába is betekintést nyerhettek. A kísérő szülők a kézműves gasztro vásárban tölthettek időt, ahol a kézművesek saját maguk árulták portékájukat, így az adott technika, hobbi rejtelmeibe is belekérdezhettek az érdeklődők.

A Gyevikult Nkft. által szervezett ingyenes programnak nagyon nagy sikere volt, szerencsére az időjárás is kedvezett a szabadban eltöltött óráknak.

A programot az NKA Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégium 650108/15-ös azonosító számú pályázat keretén rendezték meg.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×