× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Az algyői Tisza-híd bővítésének előkészületeit is felfüggesztette Lázár János

|
2023. június 15. | Gazdaság

Összesen 270 beruházást függesztett fel az Építési és Közlekedési Minisztérium 2022 májusa és 2023. június 6. között – válaszolta Lázár János építési és közlekedési miniszter Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére. Mint kiderült, a 47-es főút több fejlesztési elemének megvalósítását is elhalasztja a kormány.

A várólistára került beruházások közül jó néhány érint bennünket is. A Hódpress szerint így például már tervezési szinten is megtorpan egy jó időre:

  • az algyői Tisza-híd 2×2 sávra bővítése párhuzamos kerékpárút kialakítással,
  • a 47-es főút Algyő és Szeged közötti szakaszán a gyalogos és kerékpáros forgalom elősegítése,
  • a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszán a lassú járművek forgalmi vizsgálata,
  • a 47-es főút Székkutast elkerülő szakaszának műszaki előkészítése.

Az akkor még Innovációs és Technológiai Minisztérium 2022 januárjában rendelte el egyébként a tervezési feladatokat arra, hogy a 47-est 2×2 sávra bővítsék és vele párhuzamosan a kerékpárutat is kialakítsák. Lázár János, építési és közlekedési miniszter áprilisban találkozott a romániai és a szerbiai minisztertársaival, akkor azt mondta, hogy megkezdik a 47-es főút négysávosításának az előkészítését.

forrás: szegedma.hu (Bartok Zsófia), fotó: Bődey János (telex)

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×