× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Anyatejes Világnap 2023.

|
2023. október 12. | Egészség, életmód

1992. óta ünnepeljük az Anyatejes táplálás világnapját, felhívva a figyelmet az anyatej jelentőségére, jótékony hatásaira. Magyarország 1993.-ban csatlakozott a programhoz, népszerűsítve és ezzel is támogatva a szoptatás fontosságát, megvalósulását.

A védőnők munkájuk során nagy hangsúlyt fektetnek az újszülöttek és csecsemők egészséges táplálására, az anyatej fontosságára a kisbabák életében. Így, a már több éves hagyomány szerint idén is megrendezésre került az Anyatejes Világnap a védőnők szervezésében.

Az elmúlt egy évben 51 újszülöttet köszönthettek Algyőn, őket az önkormányzat támogatásával meg is ajándékozták.

A rendezvény színes programoknak adott helyszínt.

A gyermekágyas időszakról, Együttlétre hangolódva címmel tartott előadást Vilmányiné Majó Matild, perinatalis szaktanácsadó. A szegedi Koramentorház fejlesztő játékaival érkezett, Kovácsné Süli Mónikától a hordozás és baba masszázs fortélyait sajátíthatták el az érdeklődők. Egyenes hasizom vizsgálat, szaktanácsadás történt, illetve bemutatkozott a Lélek-kuckó.

 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×