× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ablak a múltra fotópályázat

|
2014. november 08. | Kultúra
Algyő napjára, október 1-jére fotókiállítást rendeztünk a Könyvtárban. A tárlatot Herczeg József, Algyő nyitotta meg. Felhívásunkra több tucat régi algyői fotó érkezett be, több közülük már elmúlt 100 éves is. A beérkezett képeket kiváló minőségben digitalizáltuk, majd a legérdekesebb darabokat előhívattuk, ezekből láthattak montázst a vendégek.

A kiállítást három részre lehetett osztani. Az archív fotók mellett egy másik pályázatot is meghirdettünk, amely a kedvenc Algyői fotóm nevet kapta. Ebben a témakörben is sok gyönyörű fotót kaptunk, amelyek túlnyomó része az Algyőt meghatározó Szent Anna templom köré összpontosul. A harmadik része, az Algyő anno és most címet kapta, amikor meghatározó régi épületeket fotóztunk újra. Adott volt egy archív fotó, amelyet igyekeztünk ugyanabból a perspektívából lefotózni. Így élesen látszik kontraszt a 100 évvel ezelőtti Algyő és a jelenkor között. A profi fotózásért és az ügyes beállításokért Papp Dánielnek szeretnénk köszönetet mondani.

Célunk egy digitális adattár, egy helytörténeti gyűjtemény, fotóarchívum létrehozása, amely megőrzi értékeinket az utókornak. Nemcsak írott anyagok, hanem fotók, hanganyagok, videók formájában is. Ehhez a kiállítás képanyaga szolgál alapként, amelyet szeretnénk egy nagy, kereshető, online elérhető és letölthető adatbázissá fejleszteni, amely őrzi Algyő helytörténeti kincseit.

A másfél éve működő, megújult honlapunkon (www.algyokultura.hu) már elérhető 13 év képanyaga rendezvényekről, összejövetelekről. Ide szeretnénk feltölteni a helytörténeti adatbázisunkat is. A kiállított képeken kívül számos archív fotó lesz megtalálható honlapunkon, a helytörténet menüben!

Az a perspektíva, amelyet a képek adnak, világosan megmutatja milyen hatalmas fizikai és szellemi fejlődésen ment keresztül Algyő.

Fotót küldött: Benkő Cintia, Boldizsár Mária, Borbély Bernadett, Gavallér Dezsőné, Gergely Mihályné, Gonda Károlyné, Hegedűs Józsefné, Héjja Sándorné, Kecskeméti Sándorné, Móra Józsefné, Németh Bettina, Oláh Ernő, Ormainé Pálföldi Eszter, Pál Zsuzsanna, Papp Dániel, Pataki József, Suti Erzsébet, Tóth Gábor HeavenMan. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kiállítás. Köszönet érte.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×