× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A megújult templomért adtak hálát Algyőn

|
2022. július 15. | Egyház

Hálaadó szentmisét mutatott be Fazakas Attila, a Csongrád-Csanád megyei Algyő plébánosa a Szent Anna-templomban június 3-án, miután részben sikerült megújítaniuk a templomot az elmúlt hónapokban. Az algyői egyházközség a magyar templomfelújítási program keretében nyert 15 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást a korszerűsítésre.

A lelkipásztor prédikációjában kiemelte, nincs szebb dolog annál, mint Isten házát még szebbé tenni, vagyis azt a házat, ahol találkozni tudunk a Jóistennel, ahol megkeresztelik a gyermekeket, ahol szeretteinkért szentmisét mutatnak be, és ahol a templom csendje megnyugvást ad számunkra.

Nagyon fontos, hogy milyen környezetben tudjuk ezt megtenni. Igényes környezetet kell teremtenünk, mert ez segít abban, hogy a saját lelkünket közelebb tudjuk vinni Istenhez – fogalmazott Fazakas Attila, aki a szentmisén köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek megszépíteni a templomot.

20220715-mise-2.jpg (615 KB)A felújítási munkálatok során az épület Tisza felőli része speciális szellőzővakolatot és új festést kapott, megvalósult a csatornarendszer cseréje, felújították a bejárati ajtót, rendezték a templom körüli járdákat, a sekrestyét korszerű fűtéssel látták el, a belső térben kijavították a beázott falat, valamint a lábazat hibáit is orvosolták.

A kivitelezést végző vállalkozótól két ajándékot is kapott az egyházközség. A plébániát korszerű mosdóval látták el, míg a templomban a hívek évtizedes álmát váltották valóra: létrehozták a Boldogságos Szűz barlangját.

forrás: Magyar Kurír

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×