× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A családokról szólt minden az algyői Szent Anna-plébánián

|
2020. szeptember 01. | Egyház

Hálaadó szentmisével, közös bográcsozással, játékokkal, tánccal és kutyás bemutatóval búcsúztatták a nyarat a hívek Algyőn. Fazakas Attila plébánostól megtudtuk, ezzel az eseménnyel igyekeztek pótolni az elmaradt napközis tábort.

A járványhelyzet miatt idén elmaradt a napközis tábor, amit minden évben a Szent Anna-plébánia szervez, azonban nem maradtak program nélkül a gyerekek. Augusztus utolsó szombatján ugyanis családi napot szervezett az egyházközség. Fazakas Attila plébános elmondta, tavasszal át kellett gondolniuk, hogy milyen keretek között tudnák a gyerekeket táboroztatni, de végül úgy döntöttek, ezen a nyáron nem lesz ilyen eseményük, ezt szerették volna most pótolni a nyárzáró rendezvénnyel.

Tíz-tizenkét család vett részt a programon, Gyalay Mónika édesanya szerint aki ott volt, az biztosan jól érezte magát. Mint mondta, a szünidő alatt sajnos kevesebb idejük jutott arra, hogy a gyermekekkel közös programokat szervezzenek, ezért is volt jó alkalom a családi nap, mert ezt részben pótolni tudták. Hozzátette, templomba is a gyermekekkel közösen járnak, hiszen a szülői példamutatást rendkívül fontosnak tartják.

Reggel közös imádsággal és beszélgetéssel indult a program, majd Boldizsár Tamás alaposan átmozgatta a kicsiket és a nagyokat egy játékos táncház során. Ezt egy kutyás bemutató követte, Mónika lánya, Nóri szerint ez volt a legjobb az egész napban. Megtudtuk, ő kutyaimádó, a bemutatón látottak alapján pedig még több mindent tud majd megtanítani Folti nevű kutyájának.

Ebédre az édesapák főztek közösen bográcsban, a desszertet pedig az édesanyák, nagymamák vitték. Délután kézműves-foglalkozás, egyházi énekek tanulása volt, valamint a közös játék sem maradt el. A családi nap méltó lezárásaként hálaadó szentmisét tartottak.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×