× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

A bennünk élő idősödő görög istennők

|
2023. augusztus 04. | Napjaink

Dunainé Szűcs Katalin újabb érdekes előadást tartott az Algyői Nőegylet számára Idősödő istennők a görög mitológia alapján címmel. Hallgatóságának felhívta figyelmét arra is, hogy a saját magunkba fektetett energia a legjobb befektetés.

Az idei évben tartott rendezvények tulajdonképpen a tavaly tartott előadás-sorozat folytatásai. Először a női lélekben megbújó fiatal istennőket tekinthették át a résztvevők, idén pedig megvizsgálták az előadóval az idősebb görög istennői tulajdonságokat. Bár kifejezetten a női természetre vonatkoztatta Dunainé Szűcs Katalin az általa fellelt információkat, de akár férfiak számára is szolgáltak az előadások érdekes tudnivalókkal.

Az egyik bevezetésében elhangzott, hogy az ötvenes éveibe lépő nőknek elkezdődik az életük harmadik szakasza, amely tulajdonképpen ugyanannyi meglepetést és mozgalmat tartogat az egyének számára, mint a fiatalabb éveik, csak észre kell venniük a lehetőségeket. Az előadó tanácsa, törekedjünk arra, hogy ne féljünk a változástól. Az idősödő korosztály számára is fontos a saját alkotóképességének kibontakozása, amelyhez nagyon sok segítséget tud nyújtani saját családjuk, baráti körük. Dunainé Szűcs Katalin a görög istennők archetípusai alapján vezette végig a hallgatóságot a női természet dzsungelében. Egyik legfontosabb tanácsa pedig így hangzott: „A saját magunkba fektetett energia a legjobb befektetés”.

Az Algyői Nőegylet már önmagában is egy támogató, összetartó közösség és az ilyen alkalmakra is nagyon készülnek. Süteményekkel és innivalóval hallgatták végig az előadást, amely végén a kérdéses pontokat is megvitatták együtt.

A program a „Közös út közös cél a nő mint a család motorja” elnevezésű NEAG-KP-1-2023/4-000782-es számú pályázat keretein belül valósulhatott meg.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×