× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

15 millió forintból újítják fel az algyői Szent Anna Templomot

|
2021. június 03. | Egyház

A kormányzati támogatásból az épület külső résznek rendbehozatala valósulhat meg a közeljövőben, tudtuk meg Fazakas Attila plébánostól.

Mintegy 50-100 fős közösség jár rendszeresen a Szent Anna templomba, ám az egyházi ünnepek alkalmával rendszerint meg is telik, tudtuk meg Fazakas Attilától. A plébános 2014. április 1. óta szolgál Algyőn, mint hangsúlyozta, nagyon szeret is itt lenni, sok segítséget kap a munkatársaitól, és a hívektől is. A templom egyik különlegessége, hogy a megszokottaktól eltérően nem a nagyközség középpontjában helyezkedik el, hanem szinte a természet közvetlen közelségében, a töltés mellett a Tisza partján.

Kormányzati támogatásból most lehetőség van egy kisebb felújításra, az egyházközség erre mintegy 15 millió forintot fordíthat. Ebből az összegből, mint a plébánostól megtudtuk, az épület külsejét szeretnék rendbe tenni a közeljövőben. Sor kerülhet például a folyó felőli oldalon szellőzővakolat felrakására, valamint a templom újrafestésére, vakolatjavítására is, illetve a bejárati ajtó felújítására is szükség van.

A mostani felújítás után azonban a későbbiekben más javításokat is el kellene majd végezni, mondta el Fazakas Attila, ezek közül többek között kiemelte a fűtésrendszer további korszerűsítését és a padlózat kicserélését.

forrás: www.makohirado.hu (Nagy Szabolcs)

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×