Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Önkormányzat

Bölcsödei ellátás

Név: Algyői Egyesített Szociális Intézmény –Bóbita Bölcsőde

Fenntartó: Algyő Nagyközség Önkormányzata

Székhelye:

6750 Algyő, Piac tér 17.
Idősek Napközi Otthona
Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat

Telephelyei:

6750 Algyő, Egészségház u.42.
Védőnői Szolgálat
6750 Algyő, Kastélykert u.15.
Bóbita Bölcsőde


Elérhetőség: 62/517-368
06-20- 3589-211
Email: bobitabolcsode@algyo.hu
Fenntartó: Algyő Nagyközség Önkormányzata


Intézményvezető: Jankovicsné Veres Katalin

Szakmai vezető: Gyömbér Kornélia


Kisgyermeknevelők:
- Kiss Ilona 
- Soós Attiláné
- Illésné Wolford Tímea
- Kiss Katalin
- Fodor Attiláné
- Károlyi Beatrix Ibolya
- Bús Ágnes


Technikai kisegítők:
Papp Józsefné
Berkes Éva


Főzőnő:
Czirok Sándorné


A bölcsődénk alapfilozófiája, bölcsődekép.
A bölcsődei nevelőmunka a családnevelésre épül, azt kiegészítve szolgálja a gyermek fejlődését. A gyermek harmonikus fejlődése-fejlesztése szempontjából fontos, hogy a két közeg együttműködjön, nevelő, szocializáló tevékenységét összehangolja. A bölcsőde az első intézmény, amellyel a család kapcsolatba kerül, megalapoz egy nyílt demokratikus elveken alapuló együttműködést. Bölcsődénkben a nevelés-gondozás családias, derűs, nyugodt légkörben folyik.
Bölcsődénkben megjelenik a környezettudatos nevelés, az egészséges szemléletformálás.
Lehetőséget biztosítunk a szülőknek, hogy gyermekük bölcsődei életébe beleláthassanak ezzel csökkentve az elválásból fakadó feszültségeket.


Célunk
A bölcsőde szolgáltatását igénybevevők számára a szakszerű, minőségi ellátás biztosítása.
Szeretetteljes, biztonságot nyújtó, érzelmekben gazdag bölcsődei élet megszervezése, ahol a szakszerű nevelés- gondozáscsaládias, derűs, nyugodt légkörben zajlik, biztosítva a gyermek fejlődéséhez szükséges változatos feltételeket. Ezáltal segítve a 0-3-éves korú gyermekek szülei részére a munkába állás lehetőségét.


Az ellátási terület 
Algyő Nagyközség közigazgatási területe.


Nyitva tartás:
A bölcsőde nyitvatartási idejét a fenntartó határozza meg, figyelembe véve a bölcsődébe járó gyermekek szüleinek munkakezdését és befejezését, valamint a bölcsődéből a munkahelyre, illetve a visszautazás időtartamát. Így a bölcsőde minimum nyitvatartási ideje 11 óra. Egy gyermek napi gondozása az alapellátás idejében a tizenegy órát nem haladhatja meg. 
Nyitva tartás: reggel 6 órától -17 óráig tart az intézmény nyitva. Szükség esetén rugalmas nyitva tartást tudunk biztosítani.


Tárgyi feltételek
Bölcsődénk megfelelő tárgyi feltételeket biztosít a kisgyermekek neveléséhez-gondozásához.
Az intézményünk 3 csoport szobával rendelkezik. Minden csoportszobához saját fürdőszoba kapcsolódik. A gyermekek gondozását és önállósodását segítő berendezési tárgyak és eszközök a gyermekek méretéhez igazodnak.


Játszókert
A játszókert biztosítja a kisgyermekek szabadban történő nagymozgásos tevékenységeit. Burkolt és füves terület váltja egymást. Felszerelése egy nagyméretű fedett homokozó. Gyermek permetező biztosítja a nyári melegben a felfrissülést a gyermeke részére. A többi játék mobil és napi rendszerességgel kerülnek ki az udvarra.


A csoportszobák létszámának alakulása
Egy csoport 24 hónaptól 36 hónapig fogadja a gyermekeket. Csoport létszám a 14 fő.
Egy csoport 20 hetes kortól 18 hónapos korig fogadja a gyermekeket. Csoport létszám 10 fő.
Egy csoport 18 hónaptól 23 hónapig fogadja a gyermekeket. Csoport létszám 12 fő.


A bölcsőde jól megközelíthető, autóval, busszal. A megfelelő parkolás biztosított. A Tisza közelsége, lehetőséget ad a friss levegőn történő nagy sétákhoz.
Kiemelkedő jellemzője a bölcsődének a helyben főzés. Saját főzőkonyha 70 adag készítésére ad lehetőséget. A gyermekek részére, négyszeri étkezést biztosít az intézmény. Naponta háromszor kapnak zöldséget-gyümölcsöt, nyers formában. Az ebéd, modern konyhatechnológiai eljárásokkal készül.
Személyi feltételek- a kisgyermeknevelők szakképzettek. Bölcsődénk biztosítja a saját kisgyermeknevelői rendszert. Egy csoportszobában, két szakember látja el a nevelői és gondozói feladatokat.
Az intézményben megvalósul az édesanyával történő kéthetes beszoktatás.

Rendezvényeink:
- Mikulás várás
- Luca nap- családi rendezvény
- Farsangi mulatság
- gyermeknap
- Bölcsődék napja- Nyílt nap


Játszócsoportos foglakozás működik intézményünkben. Minden hónap utolsó keddjén 16.30-18.00 óra között, várják a kisgyermeknevelők, a kisgyermekes szülőket és gyermekeiket közös játékra. A foglakozáson, nem csak a bölcsődei szolgáltatást igénybe vevő családok vehetnek részt.

Vissza az előző oldalra