Algyő
...a Tisza virága

A település története, mely egybeforrt a Tiszával, mindig is meghatározta a helyi gasztronómia fő irányát. Sokan sokféleképpen készítik, a halászlevet, de az itt élők – természetesen – az algyői halászlére esküsznek, melyet az Algyői Halászcsárdában kóstolhat meg! Barta László csárdagazda 15 éve üzemelteti a messze földön híres éttermet. Messze földön, hiszen sokfelől érkeznek visszatérő vendégei, akik nem tudják elfelejteni a kitűnő algyői halászlé ízét. A hagyományos tiszai halételek adják a csárda meghatározó ízeit. A filézett pontyhalászlé, amely a vendéglő "zászlóshajója", de főznek vegyes, korhely és harcsahallét is. Slágerételeik a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás "szögedi" sült hal és a haltepertő. Az étlapon található ezen kívül harcsából, süllőből, kecsegéből és pisztrángból készült étel is.