Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

A mai meccs előtt azt kérdeztem Arany Zolitól: - Sikerült-e kitörölni a múlt szombati zakó emlékét? Egy fejvakarás volt rá a válasz. Szóval a kíváncsiságomra egyetlen megoldás maradt, meg kellett néznem a meccs egy szakaszát. Mivel alapvetősen „mazochista” típus vagyok a végig dühöngött férfi meccs után egy egész félidőt töltöttem a lelátón. Megérte. Egyrészt láttam egy fiatal alakulatot, amely férfi módon védekezte a 3:2:1-es „piramis” védekezést, amivel húsz percig partiban volt a bajnoki címre törő hazaiakkal. Mert a lányaink ezen a napon úgy küzdöttek, mint akik bajnokok akarnak lenni. Pedig a legeredményesebb játékosuk, Draxler Orsi, úgy sántított, hogy rossz volt nézni. Mint kiderült péntek este kiment a bokája. Ráadásul Gercsó Dóri az első félidőben ráesett a vállára, így nem tudott segíteni. Ráadásul az első húsz percben csak birkóztak a lányok, az üres befutások helyett. Azután, Arany Zoli időt kért, felrakta Dankót és Dávid Zsuzsit egyszerre, (igaz ebbe közrejátszott Gercsó Dóri sérülése is) és pillanatok alatt eldőlt a meccs. Hét-hétről tizenkettő- hétre elléptünk, s a szünetig csak eggyel tudták szűkíteni a különbséget a vendégek. Én pedig nyugodt szívvel indulhattam haza, ez a meccs megvan. Azt már Zolitól és a jegyzőkönyvből tudom, hogy a fordulás után elléptünk kilenc góllal, s abból a végére megmaradt négy. Most szurkolni kell Szabó Karcsi lányainak, hogy pontot szerezzenek holnap, Csabán a Szarvastól, mert akkor két hét múlva már bajnokként utazhatunk Szarvasra!

FKSE-Algyő- Gyulasport NKFT 24-20 (13-9)

Algyő 70 néző vezette: Bugyi, Nász.
FKSE: DÁVID D.- Faragó, DÁVID ZS. 4, VELKY 5, HÓDI, Kozma, ARACSI 6. Csere: Aradi (kapus) Gercsó 1, VÉR 1, Draxler 2, Fejes 3, Dankó 2/2. Edző: Arany Zoltán.
Kiállítások: 4 ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2 ill. 2/1.
Arany Zoltán: - Mindenki hozzátett a mai sikerhez, de ki kell emelnem a két rutinos belső védőnket, Akik példát mutattak a mai napon.

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.