Algyő
...a Tisza virága

Bográcsok, grillsütők, forgók, ugrálóvár, koncertek. Minden, ami egy falunap kelléke, adott volt a jubileumi rendezvényen Algyőn, a Faluház melletti téren.

Igazán forró volt a hangulat dél körül az algyői falunapokon, ahol reggel óta 23 lelkes csapat már javában főzött. Egy fiatalokból álló társaság pincepörköltet készített bográcsban. A Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület tagjai pedig már tíz éve rendszeres résztvevői a rendezvények.

A Héjja család direkt erre a napra gyártott kereken guruló barbecue sütővel érkezett már reggel 6 órakor.

Mi voltunk az elsők, izgultunk kicsit, mert estére készült el a sütő, amit én magam terveztem. Fiam szakács, az ő utasításai alapján készítettük. – mesélte Héjja Sándor. Közben fia, Roland megforgatta a sütőben lévő finomságokat.

Vaddisznó combot és bordát, csirkecombot, gombát és krumplit is sütünk. A vaddisznóhúst már hétfőn bepácoltuk. – mesélte a fiatalember. Hozzátették, bár 25 éve laknak Algyőn ez az első falunapjuk. Így ők is jubiláltak csakúgy ahogy a rendezvény, melyet 25. alkalommal szerveztek meg.

Ez alkalomból egy játékot találtunk ki. A nyitónapon a székek alá elrejtettünk 25 nyert cédulát, a szerencsések Algyő borát kapták ajándékba. – magyarázta Molnár Áron polgármester. A délelőtt a főzőverseny résztvevői mellett a gyerekeké volt, ugrálóvár, dinó show és gyerekzenekarok szórakoztatták őket.

Délután koncertek sora várja az érdeklődőket. Fellép a Helyben-D, melynek énekese a település polgármestere, aki elmesélte, tavaly debütáltak és a nagy sikerre való tekintettel idén újra színpadra állnak. Őket követik majd népszerű zenekarok, 18 órától a TNT, majd este 9-től az Intim Torna Illegál ad koncertet.

forrás: www.delmagyar.hu