Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Ezt a címet az ifista lányaink edzője, Almási Dóri adta. Nehéz meccset vívott a gárda, csupán egyszer vezetett a 6. percben (2-3) és egyszer jött fel egálra a negyvennyolcadik minutumban (19-19), egyébként végig a hazaiaknál volt az előny.


Csorvási SK-FKSE-Algyő 23-20 (15-13)
Békéscsaba 30 néző, vezette Czoldán, Kiu T.
FKSE: Szabadkai – Simon 3, Mircse 1, Benák 2, Ágoston, Fejes 12/6, Székesi 1. Csere: Koncz (kapus) Dudás 1, Balog, Igaz, Korom, Sávai, Túri. Edző: Almási Dóra.
Kiállítások 8 ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/4 ill. 7/6.

Almási Dóra: - Küzdött a csapat, de ez a küzdelem sok hibával párosult, ami egy ilyen ragadón nem fér bele. Fejes Maja ma is extra teljesítményt nyújtott.

Jobban tartottunk a meccstől, mint kellett volna, de így lett jó

Felnőtt csapatunk végig vezetve nagy fölénnyel verte a harmadik helyezett csorvásiakat Békéscsabán. Már az első félidőben lerendezték a meccset. Úgy tűnik bejött Arany Zoltán múlt heti „szemöldök ráncolása”.

Csorvási SK-FKSE-Algyő 26-39 (7-21)
Békéscsaba 30 néző, vezette: Bujdosó, Horváth

FKSE-Algyő: DÁVID D.- DRAXLER 3/1, VELKY 9, DÁVID ZS. 3, KOZMA 5, GERCSÓ 4, ARACSI 11. Csere: Aradi (kapus), Dankó 3, Vér 1, Csányi, Faragó, Fejes, Molnár. Edző: Arany Zoltán.

Kiállítások: 2 ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4 ill. 2/1.

Arany Zoltán: - A szezon legjobb első félidejét játszottuk, többen extra teljesítményt nyújtottak és már az első játékrészben eldöntöttük a rangadó sorsát. A második félidőben mindenki játéklehetőséget kapott. Egy japán katonai idézettel zárnám: „Győztes csata után, húzd szorosabbra a sisakod szíját!”

Ózdra győzni jár a csapat, avagy múltidézés a „kohászoknál”

Nagyon fontos meccset nyertek a fiaink Ózdon. Ha bajnoki cím nem is jár érte, mint 2016 áprilisában, de aranyat ér ez a két pont. Pedig az első félidőben zömében a hazaiak vezettek. Miután kinyitottuk a védekezésünket, amihez kellett, hogy a Kecskeméten bokasérülést szenvedő Simon Bence, vállalja a játékot, átvettük a játék irányítását. A fordulás után nem volt kérdés a győztes „személye”

ÓAM-Ózdi KC- ContiTech FKSE-Algyő 27-31 (16-17)

Ózd, néző 300 néző. Vezette: Szakállas, Varasdi.

FKSE: MIKLÓS – BALDA 7/2, Gazsó 1, Magyar, VALACZKAI 4, SÁNDOR 1, Temesvári 4. Csere: Gera (kapus) Döme 6, Vancsics 4, Simon 2, Kocsis 2/1, Ambrus, Dolezsál, Velky. Edző: Kovács István.

Kiállítások: 10 ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/1 ill. 6/3.

Kovács István: - Most már utólag elmondhatom, hogy a csapatnak nagyon jót tett a Kecskemét elleni győzelem, mert tudtuk folytatni az ottani utolsó 15 percben mutatott játékunkat. Kellett hozzá, hogy az első félidő huszadik perce körül védekezési rendszert váltottunk. Ennek a második félidőben érett be a gyümölcse.

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.