Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

A Balmazújvárossal azonos pontszámmal rendelkező, második helyezett volt a mieink ellenfele szombat este. Mivel a felkészülés alatt ebben az összetételben még nem játszottak a fiúk, kicsit vakrepülésnek számított a meccs. A két frissen igazolt játékos, Balda Ákos és Temesvári Jánoson kívül még egy új arc volt a mieink padján, Kotormán Attila az egykori válogatott jobbátlövő segített Kovács Istvánnak. Koti az utánpótlásban ügyködik és besegít az első csapatnál.


A vendégek kezdtek jobban és a 22. percig vezettek is, mivel addigra sok ziccert kihagytunk és jó pár labda ment veszendőbe. Hét-hét után átvettük a vezetést, s bár Kocsis Lackó büntetőt hibázott elléptünk két góllal, amiből a szünetre egy megmaradt.
A fordulás után elléphettünk volna, de megint büntetőt és ziccereket hibáztunk, így a békésiek átvették a vezetést (13-15) Tizenhétnél utolértük a vendégeket és a végjátékra öt gólos előnnyel érkeztünk, amiből hármat sikerült megőrizni.
Az új fiúk jól mutatkoztak be, s ha egy kicsit pontosabban játszunk a különbség sokkal nagyobb lehetett volna.
A játékvezetés nem érte el a rangadó színvonalát, a két fiatal sípmester nagyon sokat tévedett mindkét oldalra.
ContiTech FKSE-Algyő – Békés –Drén KC 29-26 (12-11)
Algyő 200 néző, vezette: Szakállas, Varasdi.
FKSE: KISS O.- Vancsics 3, Simon 4, Kocsis 2, Döme 2, JOHN 4, VELKY 5/3. Csere: VALACZKAI 2, BALDA 4, Temesvári 2, Gazsó 1, Dolezsál. Edző: Kovács István.
Kiállítások: 6 ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/3 ill. 3/2.
Kovács István: - Gratulálok a csapatnak, nagyot harcoltak a srácok. Igaz még csak az első tavaszi meccsen vagyunk túl, de remélem ez a siker lendületet ad a folytatáshoz. Nagyon nehéz ellenfelet győztünk le, igazi csapatmunkával.

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.