Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Nem biztos, hogy a legjobbkor jött a szünet az Algyő SK labdarúgói számára: a Csongrád megyei I. osztályú együttes az utolsó négy mérkőzését egyaránt megnyerte, és mindössze két pont a hátránya az élen álló duóhoz képest. A gárda négy meccsel készül a tavaszi rajtra.

Az utolsó fordulóban már csak külső szemlélője volt a történéseknek az Algyő SK, hiszen Sebők Lászlóék a Deszk elleni sikert követően az őszi záró játéknapon töltötték le szabadnapjukat. Az eredmények alakulásának köszönhetően a dobogón tölti a téli szünetet az algyői együttes, ebben pedig nagy szerepe volt annak is, hogy a pihenő előtti négy mérkőzését egyaránt megnyerte az együttes, ezeken pedig csupán egyetlen gólt kapott, azt is a Deszkkel szemben vívott találkozón, 3-0-nál a 89. percben. Huszonkilenc pontjával az Algyő egy győzelmen belülre áll a Csongrád-Ásotthalom kettős mögött, ezt pedig rögtön el is tüntetheti, ha a nyitófordulóban elhozza a három pontot a homokhátiaktól - a másik riválissal szemben ért már el jó eredményt idegenben az Algyő, hiszen közel egy órát emberhátrányban játszva 0-0-al térhetett haza Csongrádról. Mindezzel együtt is figyelemre méltó, hogy otthonától távol veretlen maradtak az algyőiek - egyúttal viszont bosszantó lehet, hogy hazai pályán papíron nyerhető meccseken veszítettek pontokat, amelyek közül ha egy is másképp alakul, most szintúgy 31 ponttal állhatnának, mint az említett kettős.

- Azzal, hogy a dobogón telelhetünk, megfelelő volt az őszünk. Volt pár olyan mérkőzésünk, amelyet meg kellett volna nyernünk, de a teljes képet kell nézni, mert akadt olyan találkozó is, ahol nem voltunk esélyesek, mégis három pontot szereztünk, például Tiszaszigeten, ahol jó játékot bemutatva tudtunk győzni. - fogalmazott lapunknak Takács Zoltán, az Algyő SK vezetőedzője, majd úgy folytatta: ha nem is támadó nélkül játszották le az őszi szezont, de ezen a poszton akadt a legtöbb gondjuk. - Vékes Martin kiállításai miatt hagyott ki meccseket, majd mikor visszatért, súlyosan megsérült, meg kellett operálni. Ezen a poszton Táncos Bencére számíthattam még, aki most érkezett az ifjúsági csapatból, a felnőtt futball viszont más kategória, valamint a rutinos Lovas Tamás volt még ezen a poszton, ahol mondhatjuk, foghíjasak voltunk. Természetesen pozitív az idegenbeli veretlenségünk, viszont hazai pályán volt pár negatív élményünk. Sok meccset játszottunk az ősszel, hiszen hosszú idő után eljutottunk a Magyar Kupa országos főtáblájára is, ennek meg is ittuk a levét, hiszen szűk kerettel dolgozva sok meccset kellett lejátszanunk abban az időszakban, de ezzel együtt is pozitívnak tekintem az eredményünket. - fejtette ki az Algyő SK trénere.

Ami mindenképp kiemelendő az algyőiek ősze kapcsán, az a kevés kapott gól, hiszen a Csongráddal holtversenyben a legkevesebb alkalommal, csupán tizenkétszer vették be az Algyő kapuját - ha pedig hozzátesszük, hogy tizennégyből hat olyan alkalom is volt, amikor nullára hozta a meccset az Algyő, akkor még pozitívabb a kép, bár ezt valamelyest árnyalja a Bordánytól vagy a SZVSE-től hazai pályán kapott hármas. - A Bordány ellen voltunk a legfáradtabbak. A védekezésünk elfogadható volt, de erre mindig is nagy hangsúlyt fektettem. Elsősorban a helyzetkihasználásunk hagyott kívánni valót maga után, főképp a Zsombó és a Kiskundorozsma elleni meccseken, utóbbi esetében az ellenfelünk kétszer jött át a térfélen, és két gólt szerzett, míg mi mindent kihagytunk. - tette hozzá Takács Zoltán, aki kitért rá: a győzelmi széria miatt lehet, hogy rosszkor lett vége az őszi szezonnak, de ezt nem lehet ilyen könnyen megmondani.

Az Algyő SK futballistái január 15-én kezdik meg a felkészülést a február 24-én rajtoló tavaszi szezonra, amelyre négy, egyaránt hazai pályán vívott edzőmeccsel készülnek. A keretben nem várható nagyobb mozgás.

Az Algyő SK felkészülési programja:

  • Január 27., 10.00 Algyő SK - Algyő SK II.
  • február 3., 11.00 Algyő SK - Orosházi Rákóczi Vasas SE
  • február 10., 10.00 Algyő SK - UTC
  • február 17., 10.00 Algyő SK - FK 1899 Szeged

 forrás: www.delmagyar.hu

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.