Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Algyő Nagyközség Önkormányzata – az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve – kiírja a 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot, a településen állandó lakóhellyel rendelkező, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőoktatási hallgatók („A” típusú pályázat), illetve felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánók („B” típusú pályázat) számára, a 2017/2018. tanév második és a 2018/2019. tanév első félévére vonatkozóan.

A pályázat beadása elektronikus rendszerben történik, a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx. A regisztrációt követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése.

A pályázati űrlapot feltöltés után papír alapon, kinyomtatva és aláírva – a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt - a települési önkormányzatnál kell benyújtania a pályázónak. A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes (hallgatói jogviszony igazolás, az egy háztartásban élők jövedelemigazolása).

A pályázat rögzítése és az önkormányzathoz történő benyújtása 2017. november 7. napjáig lehetséges, személyesen az Igazgatási- és Szociális Csoportnál, ügyfélszolgálati időben: hétfőn 8.00 - 15.00 óráig, szerdán 08.00 - 17.00 óráig és pénteken 8.00 - 12.00 óráig, vagy postai úton. A pályázat elbírálásának határideje: 2017. december 7.

A részletes „A” típusú és „B” típusú pályázati kiírás az alábbi linkeken érhető el:

„A” típusú pályázati kiírás: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica10/
„B” típusú pályázati kiírás: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica11/

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.