Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Az Algyői Helyi Választási Bizottság kitűzte a helyi önkormányzati képviselők és polgármester időközi választását 2017. szeptember 10. napjára (vasárnapra). A szavazás 6:00 órától 19:00 óráig tart.

Érvényesen szavazni csak a hivatalos szavazólapon szereplő jelöltre, a jelölt neve melletti körbe tollal két, egymást metsző vonallal: „x” vagy „+” lehet! Egyéb megjelölés a szavazat érvénytelenségét eredményezi!

Algyő nagyközség egy választókerületet alkot, amelyben a megválasztható önkormányzati képviselők száma: 8 fő.

Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármesterjelöltet legkésőbb a szavazást megelőző harmincnegyedik napon kell bejelenteni (2017. augusztus 7. 16:00). Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármesterjelöltet a Helyi Választási Bizottság veszi nyilvántartásba.

A polgármestert a település választópolgárai közvetlenül választják. A polgármester választásának szavazólapján a választópolgár egy jelöltre szavazhat. Polgármester az a jelölt lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta.

Az egyéni listán képviselők azok a jelöltek lesznek, akik a megválasztható képviselők száma szerint a legtöbb érvényes szavazatot kapták. Szavazategyenlőség esetén sorsolással kell megállapítani, hogy az egyenlő számú szavazatot elért jelöltek közül melyik szerez mandátumot.

Az egyéni listás szavazólapon a választópolgár legfeljebb annyi jelöltre szavazhat, ahány egyéni listás mandátum kiosztható, azaz Algyőn 8 főre. Ha az egyéni lista jelöltjét polgármesternek megválasztották, az egyéni listáról törölni kell, és helyébe a következő legtöbb szavazatot elért jelölt lép.

A választópolgár a kijelölt szavazókörben, vagy mozgóurna igénylésével állandó lakóhelyén, tartózkodási helyén, személyesen szavazhat.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármester időközi választásán az a személy rendelkezik szavazati joggal, aki Algyő településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és a 2014. évi általános önkormányzati választáson

  • Algyő település valamelyik szavazókörének a névjegyzékében szerepelt, vagy
  • máshol szerepelt ugyan a névjegyzékben, de abban a választókerületben már nincs sem lakóhelye, sem tartózkodási helye, vagy
  • sehol sem szerepelt a névjegyzékben.

Az időközi helyi önkormányzati választáson átjelentkezésre, valamint külföldről szavazásra nincs lehetőség!

A szavazóhelyiségben az a választópolgár szavazhat, aki a kinyomtatott szavazóköri névjegyzékben szerepel.

A választópolgárt a szavazást megelőzően a szavazatszámláló bizottságnak azonosítania kell. A választópolgár igazolja személyazonosságát, valamint lakcímét vagy személyi azonosítóját. A választópolgár személyazonosságát igazolhatja ÉRVÉNYES személyazonosító igazolvánnyal, vagy jogosítvánnyal, vagy útlevéllel, vagy ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal, vagy ideiglenes útlevéllel. Az említett adatok igazolása más módon (például személyes ismertségre hivatkozással, érvénytelen igazolvány bemutatása alapján stb.) nem fogadható el! Az egyes okmányok igénylése során a kérelem benyújtásakor kapott átvételi elismervény (A4-es nyomtatott lap) nem alkalmas a személyazonosság igazolására!

Mozgóurnát az a választópolgár kérhet, aki azért nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, mert egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt gátolt a mozgásában. Egyéb indokok (pl.: munkavégzési kötelezettség teljesítése) alapján nincs lehetőség mozgóurna igénylésére. A mozgóurna iránti kérelmet legkésőbb 2017. szeptember 8-án 16.00 óráig lehet benyújtani a Helyi Választási Irodához, vagy a szavazás napján (2017. szeptember 10.) 15.00 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz.

A névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek benyújthatók személyesen a Helyi Választási Irodánál, postai úton (6750 Algyő, Kastélykert u. 40.), ügyfélkapun keresztül, valamint a https://kerelem.valasztas.hu/vareg/OnkormanyzatiValasztasok.xhtml honlapon, on-line. A kérelem nyomtatványok elérhetők a HVI-nál és letölthetők a fenti honlapról.

A Helyi Választási Bizottságba és a szavazatszámláló bizottságokba a delegált tagok bejelentése 2017. augusztus 25-én 16:00 óráig történhet.

Részletes tájékoztatásért a Polgármesteri Hivatalban a Választási Irodához lehet fordulni az alábbi telefonszámokon: 62/517-511, 62/517-517, 927-es mellék.

A Választási Iroda vezetője: Angyal Zsolt, 6750 Algyő, Kastélykert u. 40. Tel.: 62/517-511, Fax: 62/517-516, e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..">Dr. Varga Ákos HVI jogi helyettes

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.