Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

A megyei labdarúgó I. osztály éllovasa, a Makó FC ez alkalommal az Algyő SK otthonába látogatott el. Méhes Tibor tanítványai pontokkal térhettek haza.

Nem számíthattak könnyű mérkőzésre a makóiak a Tisza-partiak otthonában. A meccset Hacker Bencéék kezdték jobban, ennek ellenére azonban nem tudtak komolyabb ziccert kialakítani. A hazaiak első helyzeteire pedig 20 percet kellett várni. Kalapács Zoltán szabadrúgásból igyekezett veszélyeztetni. A Makó részéről pedig Széll Kristóf került helyzetbe, sőt el is esett a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. Faultok igen, folyamatos játék nem jellemezte az első 45 percet.

A fordulás után azonban beindult a gólgyártás. Tóth Timotheusz egy szögletet követően fejjel szerezte meg a vezetést a Makó számára. A hagymavárosiak ezt követően igyekeztek duplázni, de az Algyő kitartott.

Az újabb makói gólt ismét rögzített játékállásból tudták megszerezni a vendégek. A szabadrúgást követően Hacker Bence tudta levenni a labdát, az ötösről pedig a kapuba vágta azt.

Az Algyő azonban nem adta fel és nekik lett igazuk. Garamvölgyi Csaba hibázott hátul, amit Lovas Tamás tudott kihasználni, a csereként érkezett játékos szinte első labdaérintéséből gólt szerzett.

Ezzel az utolsó néhány perc izgalmasan alakult, az Algyő rajta volt az újabb gól megszerzésén, ám Tóth Martin és Kovács Milán sem járt szerencsével. Nagyot küzdöttek a hazaiak, ám nem sikerült pontot menteniük.

A Makó FC így továbbra is vezeti az I. osztályú bajnokságot, a következő fordulóban a Szentest fogadják. Az Algyő az ötödik helyet őrzi, legközelebb a Kiskundorozsma otthonába látogatnak.

Csongrád megyei I. osztály, 25. forduló: Algyő SK – Makó FC 1-2 (0-0)

Algyő: Sebők, Bella, Pénzváltó, Szélpál, Hatvani, Csányi, Daróczi, Lajkó, Kalapács, Kovács, Tombácz
Cserék: Tóth, Lovas, Farkas Á., Farkas Sz. Vezetőedző: Takács Zoltán

Makó: Garamvölgyi, Sirokmán, Tóth, Vajna, Bánóczki, Szil, Rakonczai, Hacker, Gémes, Széll, Varga
Cserék: Solymosi, Palotás, Horváth, Fazekas Vezetőedző: Méhes Tibor

Gólszerzők: Lovas illetve Tóth, Hacker
Sárga lapok: Kovács illetve Széll


forrás: www.promenad.hu, fotó: www.szegedma.hu

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.