Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Elkészültek az akadálymentesítési munkálatok Algyő három intézményében: a Polgármesteri Hivatalban, a Szivárvány Óvodában és az Egyesített Szociális Intézményben.

Algyő Nagyközség Önkormányzata 2009. nyarán pályázatokat nyújtott be e három intézmény épületének komplex akadálymentesítésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program keretében meghirdetett „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz” tárgyú felhívására. Összesen közel 23,5 millió Ft támogatásban részesült a település. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező cég a szegedi Partiscum-Bau Kft. lett.

A beruházás során az épületek mellett akadálymentesített parkoló került kialakításra, a mozgáskorlátozottak számára az épületekbe való bejutást rámpa teszi lehetővé. A folyosókon vezetősávok vannak, a gyengén látókat kontrasztos ajtófestések segítik a tájékozódásban. A nagyothallók számára mobil indukciós hurok került beszerzésre. Mindhárom épületben akadálymentes mosdó is készült.

Algyő Nagyközség Önkormányzata e beruházásokkal teljesítette azon célkitűzését, hogy a fogyatékos embereknek a településen javuljon az életminősége, az esélyegyenlőségük növelése érdekében az önkormányzati felelősségi körbe tartozó közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítva legyen, a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvényben előírt kötelezettségek teljesüljenek. E három intézményben az akadálymentes hozzáférés valamennyi fogyatékossági csoport (mozgássérült, látás- vagy hallássérült, értelmi sérült, autista) számára biztosítva lett.

      

 

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.