Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Péntektől elkerülik az algyői belterületet azok a teherautók, amelyek eddig főként a Téglás utcán keresztül közlekedtek a főút irányába, hiszen a DAOP pályázat keretében elkészült a külterületi elkerülő út.

Emellett dr. Piri József polgármester egy másik sikeres pályázatot követően átadta a megújult szolgáltatóházat is.

Az algyői önkormányzat 65 százalékos vissza nem térítendő támogatásban részesült, így valósulhatott meg az Ipartelepet a 47. számú fő közlekedési úttal összekötő, Algyő belterületét elkerülő út megépítése. Az utat elsőként az algyői általános iskola kerékpárosai vették birtokukba, miután dr. Piri József és Juhász Sándor, a kivitelezést végző Délút Kft. ügyvezető igazgatója a nemzetiszínű szalag átvágásával megnyitotta a forgalom előtt az útszakaszt. A beruházás összköltsége 182 millió 436 ezer 871 forint, melyből a támogatás 109 millió 593 ezer 837 forint.

Az új út átadását követően másik örömteli eseményre is sor került, hiszen a Szivárvány Óvoda Katica csoportjának kedves műsora után dr. Piri József a Szolgáltatóház közel 40 millió forintból felújított épületét is átadhatta. A 12 és fél millió forintos vissza nem térítendő támogatásból a Polgármesteri Hivatal, a Tájház és a Szolgáltatóház külső nyílászáróit cserélték ki, a homlokzatokat felújították, sőt a Szolgáltatóház hőszigetelést is kapott. Algyő Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap terhére meghirdetett Falumegújításra és- fejlesztésre igénybe vehető támogatásra.

  

További képek hamarosan a galéria menüpontban!

 

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.