Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Algyő Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a TIOP-1.1.1/09/1 „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésének támogatására” kiírt felhívásra „Informatikai infrastruktúra fejlesztése az Algyői Általános Iskolában” címmel.

A projekt keretében beszerzésre került 36 db tanulói netbook, 3 db tanári laptop, a tanulói netbookokhoz azok töltésére és elzárására is alkalmas tároló, 3 db vezeték nélküli hálózati eszköz, 1 db router. A tanulói netbookokon és a tanári laptopokon digitális oktatási anyagok vannak telepítve, melyek az iskolában folyó kompetencia alapú oktatást segítik (történelem, német nyelv, ének, fizika, informatika, környezetvédelem, angol nyelv, irodalom, magyar nyelv, földrajz, matematika, kémia).

A projekt 100%-os vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az eszközök bruttó ára 4.930.000,- Ft, szállítója a székesfehérvári Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. volt.

   

 

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.