Algyő
...a Tisza virága
  • 201712-tiszaparttel
  • kb slide 2017 nov
  • 201707-Tajhaz slide
  • 201707-furdo

Algyő Nagyközség Önkormányzata „A Lovassport és oktatás alapfeltételeinek megvalósítása Algyőn” c. beruházást befejezte. A pályázaton belül megvalósult a ló beálló épület, a területet körbevevő kerítés és a belső karámrendszer kerítései. A megvalósult fejlesztés Algyő, 1473 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú területen valósult meg (Téglás utca).

A beruházás megvalósítását a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatása a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal biztosította. A támogatás értéke nettó 6.975.788 Ft.

A fejlesztés megvalósulásával egy olyan komplexum kialakításának első lépése történt meg, ahol megteremtődnek a lovasoktatás és a lovasterápia megvalósításának feltételei. Lehetővé vált a lovasoktatás és szabadidős tevékenységek kulturált körülmények közötti eltöltése. Továbbá terveink között szerepel a komplexum további fejlesztése: parkolók kialakítása a kamionok számára, raktárbázis építése a sporteszközök tárolására, valamint az edzéshez szükséges eszközök beszerzése.

Az Algyői Lovas Klub nyílt napot szervez a beruházás befejeztével kapcsolatosan. A nyílt nap tervezett időpontja 2013. július 13 (szombat), 10.00 órától 16.00 óráig. A rendezvény alkalmával lehetőség nyílik az érdeklődők számára kocsikázásra és lovaglásra is.


Forrás: P.H. (Katona Máté)

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.11.23.)
Elég lett a háborúsdiból, új választást írnak ki

Elmérgesedett az algyői képviselő-testület két tábora közötti helyzet. A Csongrád megyei település a helyi fideszes többség miatt a polgármester munkáját akadályozva korábban több beruházástól is elesett. A legutóbbi tanácskozáson a testület végül a feloszlatás mellett döntött. Időközi választás várhatóan szeptemberben lesz.