Algyő
...a Tisza virága
  • kb slide 2017 maj
  • 201704-konyvtar feher virag
  • 201703-furdo kornyeke felirat  logo
  • 201702-Tajhaz slide

Algyő Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a falumegújítás és fejlesztésre, melynek keretében borászati bemutató pince és klubhelyiség kialakítására kerül sor. A beruházást Algyő, Kastélykert u. 44. sz. alatti ingatlanon, közvetlenül a Tájház szomszédságában valósítjuk meg. A projekt közvetlen célja az épületrész átalakítása és korszerűsítése után hivatott lesz bemutatni az alföld tájjellegű borait, a borkultúrát és a borászati eszközöket.

A beruházás megvalósítását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a falumegújításra és –fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások jogcímén belül kérelmezte az Önkormányzat, mely során nettó 5.869.935 forint vissza nem térintendő támogatásban részesül. A beruházás tervezett kezdete a következő hónapokban kezdődik és előreláthatólag az év végéig be is fejeződik.

Alkalomszerűen a borpince kisebb rendezvények, borkóstolással egybekötött baráti összejövetelek helyszínéül is szolgálna, valamit a turizmus fejlesztéséhez is hozzájárul, hogy az idelátogató turistáknak lehessen több látványosságot mutatni.


Forrás:

P.H.

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének ülése (2017.05.18.)