Algyő
...a Tisza virága
  • 201703-furdo kornyeke felirat  logo
  • 201702-Tajhaz slide

Algyő Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a napenergia villamos hasznosítására, melynek keretében napelem telepítésére kerül sor. A 62.801.921 forintos beruházást a Bóbita Bölcsődében, a Szivárvány Óvodában és a Polgármesteri hivatalban valósítjuk meg. A projekt közvetlen célja az önkormányzat három intézményében megújuló energiaforrás alkalmazásával elektromos energia előállítása, ezáltal az üzemeltetési költségek csökkentése.

A beruházás megvalósítását a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, Környezet és EnergiaOperatív Program Irányító Hatósága képviseletében eljáró Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. a 2011. február 10.-én meghirdetett „Helyi hő és hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című konstrukciójából 50.799.999 forint vissza nem térintendő támogatással segíti. A napelemes rendszerek telepítése a három intézménynél már folyamatban van és június végéig be is fejeződik.

A kiépíteni tervezett napelemes rendszer teljes egészében lefedi a villamos energia igényt, sőt, számítások szerint még visszatáplálásra is lehetőség mutatkozik. A napelemes rendszerek kiépítésével az intézmények üzemeltetési költségei csökkenek, azaz a Fenntartó önkormányzat az így megtakarított költséget, az intézmények infrastruktúrájának javítására tudná fordítani, mellyel további megtakarításokat érhetnénk el.


Forrás: Katona Máté (Algyő Polg. Hiv.)

Algyő Nagyközség Képviselő-testületének rendkívüli ülése (2017.04.20.)