× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Némethné Vida Zsuzsanna kapta a nagyközség díszpolgára kitüntető címet - Kiválóságait ünnepelte Algyő

|
2018. október 09. | Migrált hírek

A nagyközség újrafüggetlenedését ünnepelték az Algyő napja rendezvénysorozat keretében. A képviselő-testület 15 kitüntető címet adományozott, Mucza Béla plébános tiszteletére pedig emléktáblát avattak.

– Algyő mindössze 24 évig nem volt önálló, így a település valójában újrafüggetlenedését ünnepli – hangsúlyozta Molnár Áron polgármester a faluházban hétfőn tartott képviselő-testületi ülésen. A településvezető arról is szólt, hogy az algyőiek egyik fontos jellemvonása, hogy maguk szeretnek dönteni a sorsukról, majd azt hangsúlyozta, hogy a mostani képviselő-testület a közösség előrehaladásáért dolgozik. Kiemelte, hogy az elmúlt 3 évben nagyjából másfél milliárd forint pályázati forrás érkezett a nagyközségbe, s a fejlesztések nagy része idén, illetve jövőre meg is valósul.

Az Algyő nagyközség díszpolgára kitüntető címet Némethné Vida Zsuzsanna vehette át az ünnepi testületi ülésen. Algyő nagyközségéért kitüntetést kapott az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjas Klub, Juhász István, Kovácsné Budai Éva, Lakatos Albertné Tóth Mária, továbbá Herczeg József volt polgármester, aki jelezte, hogy nem kívánja átvenni a kitüntetést. A képviselő-testület Alkotói díjat adományozott Ménesi Lajosnénak és Greksáné Kurucz Irmának. Elismerő oklevelet vehetett át a Fürge Ujjak Kézimunka Kör, Matovics Sándor, Tóth Gabriella, Pálföldi Márton, Bakosné Terhes Anita, Varga Ágnes, valamint Gonda Károlyné.

Az ünnepségsorozat keretében hétfőn bemutatták Baghyné Makra Ilona Fehér Ignác volt iskolaigazgatóról írt könyvét, majd délután felavatták Mucza Béla főesperes-plébános, díszpolgár domborművét a Szent Anna templom bejáratánál. Kiss-Rigó László, a Szeged–Csanádi Egyházmegye püspöke fontosnak nevezte a hagyományok ápolását és az elődökre való emlékezést, így a helyi közösség tagjainak ajánlotta fel a szentmisét. Bánvölgyi László szobrászművész alkotásának leleplezése után Molnár Áron polgármester arról beszélt, hogy a 25 éven keresztül Algyőn szolgált plébános olyan időszakban építette a helyi közösséget, amikor a hatalom a templomba járást sem nézte jó szemmel. Azt, hogy mennyire megbecsülték, jól jelzi, hogy 1999-ben díszpolgári címet adományoztak számára.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×