× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ebzárlat és legeltetési tilalom

|
2008. május 06. | Gazdaság

A 13/2002./I.30./ FVM rendelet 4.§ 1. pontja alapján a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi  Igazgatóság Á/314-1/2008. számú határozata alapján

Algyő Nagyközség közigazgatási területére
2008. április 27-től május 23-ig
ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

Ennek megfelelően az Önkormányzat – az Állategészségügyről szóló 2005. évi CLXXVI. Tv. 43.§ /1/ bek. alapján – köteles gondoskodni a kóbor-ebek befogásáról.

Az ebzárlat tartalma alatt:

  1. A tartás helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal, vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását, vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  2. A kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  3. A vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei rendeltetésszerű használatuk idejére mentesek a fenti korlátozások alól.
  4. A Polgármesteri Hivatal az ebzárlat idejére szabadon talált kutya és macska befogása és állami kártalanítás mellőzésével történt leölése iránt intézkedik.
 

További hírek

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

A szegedi rendőrök a társhatóságok munkatársaival közösen ellenőriztek egy engedély nélküli rendezvényt. A rendőrség közleménye szerint most Algyőn csaptak le a driftelőkre.

2024. április 10. | Rendőrség Bővebben

Algyő kiemelt feladatának tekinti a hazai és a határon átnyúló gazdasági fejlődés elősegítését, támogatását a rendelkezésére álló gazdaságfejlesztési eszközökkel. Ennek az együttműködésnek a részeként napjaink magyar-szerb gazdasági kapcsolatait elemző rendezvény került megrendezésre 2024. április 5-én pénteken az Algyői Faluházban.

2024. április 08. | Gazdaság Bővebben

Az Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Programon belül Algyő 152.234.269,- Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert 2 sávos rekortán futópálya kialakítására és workshopokra, közös táborra és rendezvényre.

2024. április 04. | Önkormányzat Bővebben

×